Авторські права...

Останнім часом багато дискусій на рахунок авторських і суміжних прав. Особливо на фоні нещодавного вироку суду по pirate bay...

Деколи боротьба за авторські права доходиить до абсурду: забороняють вживати ту чи іншу фразу, бо бачите вона вже зареєстрована, як торгова марка. А якщо ви хочете її вживати то або плати або іди до суду... Цікаво коли вже зареєструють усі букви алфавіту в якості Торгової Марки і тп?

Так от якщо ви є автором чогось, то або не викладайте ЦЕ у вільний доступ (дрочіть на це десь в темному підвалі, подалі від чужих очей). А якщо вже викладаєте то захищайте її так щоб ніхто її неміг скопіювати, або звикайте з думкою що її будуть використовувати і копіювати у своїх цілях. І насрати на всякі, там авторські угоди ліцензії і пт. Тому що є так само і "права споживачів" з якими теж треба рахуватись.. Неможна зробити ковбасу, яку запапкувати в герметичну коробку і написати ні ній, що відкриваючи коробку ви зобов"язуєтесь усе з"їсти самі і не можете ні ким поділитись і нікому передати її, а мусите її з"їсти самі в сухомятку!

З ковбасою це виглядае абсурдно, а чому з програмами чи музикою так є? Музиканти недостатньо заробляють на корпоратівах? Чи Біллі втратить свої надприбутки?

Я думаю хорошому музиканту, співаку, програмісту чи письменнику не варто боятись що він залишеться без куска хліба через використання його праці. Це йому навпаки принесе популярність і прибуток.

2 коментарі:

  1. Я думаю, создавши что-то свое ты поймешь что авторские права нужно защищать.

    ВідповістиВидалити
  2. Я створив кілька своъх програм, які захистив від несанкціонованого копіювання. І не роблю з того проблеми, навіть якщо хтось це взламає. Значить сам недопрацював...

    Не треба влаштовувати полювання на відьом. Якщо хтось недопрацював захист, і виставив це у вільний доступ, то його щей захищати на законодовчому рівні.

    Я не прихильник піратства, але у всьому треба бути поміркованим, і не доходити до абсурду

    ВідповістиВидалити