Associated Press буде боротися із блогами й пошуковиками

Один з лідерів друкованої галузі - видавництво Associated Press анонсувало початок агресивної кампанії проти порушників авторських прав у мережі Інтернет.

Серед порушників видавництво бачить всі сайти й блоги, які копіюють контент сайту, а також новинні аггрегатори такі як Google News і інші.

За словами глави Associated Press, Дина Синглтона, видавці більше не мають наміру спокійно дивитися, як їх контент використовують інші, керуючись перекрученими інтерпретаціями норм права. У відповідь на такі дії Associated Press прийме всі можливі заходи щодо захисту контенту Associated Press від незаконного заволодіння інтернет-сайтами. Термін “незаконне заволодіння” трактується видавництвом набагато ширше, ніж просто порушення авторських прав, означаючи, що AP повинна мати ексклюзивне право на свої новини незалежно від того, ставиться на них чи посилання ні.

Дебати між Associated Press і нивинними сервісами як Google News почалися давно й стосувалися інтерпретації використання декількох рядків тексту в сервісі. У той час як Associated Press вважає це порушенню прав власності на контент, Google трактує це як «справедливе використання».

Міри, які буде вживати видавництво, поки не оголошені, однак Associated Press відомо як одне з деяких, що судилося за фавікон із зображенням президента США Обамы й вимагало заплатити $12.50 за цитування п'яти слів зі статті в блогу.

Ну хіба не параноїки? Все їм здається що хтось у них щось краде…

А ви буквами користуєтесь, які також хтось придумав, і хіба цим ви не порушуєте ні чиї авторські права? Придумайте свої букви і свою мову, раз ви такі борці за авторські права… У всьому треба мати міру… А вони вже з жиру бісяться, Google поставив на них посилання, а вони войдосять…


Сьогодні на дворі 21 століття, хватить мислити мірками минулого!

Немає коментарів:

Дописати коментар