Літаючий автомобіль



У США вперше піднявся у небо перший у світі літаючий автомобіль, повідомляє The Daily Mail.

Компанія-виробник стверджує, що машина може пролетіти близько 724 кілометрів без додаткової заправки, причому їздить і літає вона на звичайному бензині. Тож коли пальне закінчиться, машину-літак можна заправити на звичайнісінькій заправці.

Це перша у світі модель зі складними крилами, що успішно пройшла випробуваня. За словами пілота-випробувача, який підняв у небо новинку, Terrafugia Transition "літає як хороший літак".

Та для польотів пілотові Terrafugia Transition необхідна буде спеціальна ліцензія. Представники фірми стверджують, що її можна одержати, пройшовши курси і налітавши близько 20 годин.

Як повідомляє Лента.ру з посиланням на офіційне повідомлення компанії, новинка сертифікована для використання на дорогах загального користування і може підніматися в повітря з будь-якої злітно-посадочної смуги.



Після посадки водій машини, яку назвали Terrafugia Transition, складає крила і виїжджає на звичайне шосе. "Це революція у світі особистого транспорту", - заявив творець Terrafugia Карл Дітріх.

Немає коментарів:

Дописати коментар